6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Τσουρέκια με ελαιόλαδο

Τσουρέκια με Ελαιόλαδο

 


Χρόνος Προετοιμασίας: 3 ώρες
Xρόνος Μαγειρέματος: 35’
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Πιάτα: 4 τσουρέκια

 

Υλικά

800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
100 ml. νερό
50 γρ. νωπή μαγιά
350 γρ. ζάχαρη
250 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
140 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 κάψουλα βανιλλίνη
1/ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ. μέλι
Αμύγδαλα φιλέ

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 30’.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τα αρωματικά, το αλάτι και το χυμό του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε τα υλικά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και τέλος ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πλάθουμε 4 όμοια τσουρέκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Αφήνουμε τα τσουρέκια για 45΄ λεπτά να φουσκώσουν.

Ζεσταίνουμε το μέλι,τα αλείφουμε τα τσουρέκια πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.

Ψήνουμε τα τσουρέκια για 35-40 λεπτά στους 180ο C.

Tips: Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τσουρέκια με σουσάμι