7η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Χορταστική ταχινόσουπα με παξιμάδι!

Χορταστική ταχινόσουπα με παξιμάδι!

Μία εξαιρετικά χορταστική και συγχρόνως «ελαφριά» επιλογή για ένα νηστίσιμο κυρίως γεύμα, είναι η σούπα από ταχίνι ή αλλιώς ταχινόσουπα. Πρόκειται για μία ευρέως διαδεδομένη μοναστηριακή συνταγή, που δημιουργήθηκε από τους μοναχούς ακριβώς για τις ημέρες της Σαρακοστής και κυκλοφορεί σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Παρακάτω έχουμε καταγράψει μία απλή συνταγή, την οποία μπορείτε πάντα να εμπλουτίσετε με υλικά της αρεσκείας σας όπως μυρωδικά ή όσπρια.

Για την ταχινόσουπα θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

1.200 ml νερό

2 στικάκια σέλερυ, τριμμένα

2 καρότα, τριμμένα

2 κ.σ. θυμάρι

5 κ.σ. χυμό λεμόνι

120 gr μακαρονάκι πεπονάκι

90 gr ταχίνι Όλυμπος

αλάτι πιπέρι

μικρά παξιμάδια ή κρουτόν

Ξεκινάτε βάζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό, το τριμμένο σέλερυ, τα καρότα και τα σιγοβράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Είκοσι λεπτά πριν μαλακώσουν τα υλικά σας, προσθέτετε το μακαρονάκι και περιμένετε μέχρι να βράσει καλά.

Αφαιρείτε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνετε το ταχίνι Όλυμπος, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα σας.

Χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, αδειάζετε σταδιακά τη σούπα σε δόσεις μέσα στο multi blender, όπου και τη χτυπάτε μέχρι να δημιουργήσει την επιθυμητή πλούσια υφή. Μόλις η κάθε δόση είναι έτοιμη, την τοποθετείτε σε ένα μπολ και τη γαρνίρετε παραδοσιακά με παξιμάδι ή εναλλακτικά με κρουτόν.