Μεζές, παρέα, ουζοποσία, το τρίπτυχο της σαρακοστιανής ευτυχίας!

Στο Ratpack είμαστε γενικά τύποι φαγανοί. Πεινάμε ΣΥΝΕΧΩΣ και -πιστέψτε μας-  ποτέ  δεν λέμε όχι σε μια καλή πρόταση για φαγητό. Όταν προέκυψε η πρόταση από τους The Eaters,  οι οποίοι είναι πασίγνωστοι για τις unique συνταγές τους και κυρίως για το γεγονός ότι σουλατσάρουν μέσα στην πόλη δοκιμάζοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθούμε. Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται.

Ένας από τους The Eaters, ο Κωστής Αλβανός, μάς προκάλεσε να μας μαγειρέψει στην κουζίνα της Miele Home. Έλα όμως που πέσαμε πάνω στην περίοδο της Σαρακοστής και έπρεπε σώνει και ντε να ξεφύγουμε από την λατρεμένη μας κρεατοφαγία… Θα έπρεπε, επομένως , να μας κάνουν μια δελεαστική πρόταση που δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε. Έπεσε η μεγάλη ιδέα και ήταν τρεις μονάχα οι λέξεις που έκαναν τη διαφορά: Χταποδάκι στη Λαδόκολα.

Και κάπως έτσι όλα πήραν το δρόμο τους. Οι συντάκτες μας , Χρήστος Κάβουρας και Κώστας Χρήστου,  περίμεναν καρτερικά το χταπόδι σαν τα αρπαχτικά που περιμένουν το θήραμα να βγει από τη σπηλιά του και μόλις ο εκλεκτός σαρακοστιανός μεζές εμφανίστηκε στο τραπέζι, γέμισαν τα ποτήρια με Ούζο Πλωμαρίου, τα τσούγκρισαν με το υπόλοιπο παρεάκι  και άρπαξαν τα πηρούνια. Τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. Όπως και η πιατέλα με το χταποδάκι.

Χταποδάκι στη λαδόκολλα

• 1 χταπόδι (καθαρισμένο) 1 - 1,5 kg

• 1/2 κούπα ξύδι βαλσάμικο

• 1/2 κούπα ξύδι ελαιόλαδο

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε λεπτές φέτες

• 2 δαφνόφυλλα

• 1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό

• 5 -6 κόκκους πιπεριού

• λιγο ψιλοκομμένο μαιντανό

 

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το χταπόδι. Στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε το χταπόδι στη μέση. Ρίχνουμε από πάνω το χταπόδι. Περίχυνουμε από πάνω το βαλσάμικο και το ελαίολαδο. Σκορπάμε το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, το μπουκοβο και το σκόρδο. Τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα, την τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μιάμισι με δύο ώρες, στους 180 βαθμούς. Καταλαβαίνουμε ότι έχει ψηθεί μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα και διαπιστώνοντας ότι είναι μαλακό.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανοίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του και ψιλοκομμένο μαιντανό.

Ιδανικά με καλή παρέα και Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

 

 

 

6Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μία θρεπτική πρόταση όχι μόνο για τη Σαρακοστή αλλά και κάθε μέρα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χούμους με παντζάρι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς η νηστεία κάνει καλό στο δέρμα σου

Φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και στην απόκτηση μίας αψεγάδιαστης επιδερμίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαρακοστή: Αυτά είναι τα σνακ για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο γευστικές προτάσεις για απολαυστικά σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας στο γραφείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοντινοί προορισμοί για πικ νικ με σαρακοστιανά

Η χώρα μας είναι γεμάτη όμορφα καταπράσινα μέρη, που θα σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο τις υποχρεώσεις σου και να απολαύσεις χαρούμενες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί τους!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι πρωτότυπες σαλάτες της Σαρακοστής

Επίλεξε τα πιο φρέσκα υλικά, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε τα πιο γευστικά πιάτα. Σε λίγα μόλις λεπτά μπορείς να ετοιμάσεις εντυπωσιακά πολύχρωμα και θρεπτικά γεύματα που θα σε γεμίσουν ενέργεια χωρίς να σε «βαρύνουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαρακοστή: Το μενού της 6ης εβδομάδας

Η Mamatsita ετοιμάζει για εσάς το σαρακοστιανό μενού της εβδομάδας! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να... μαγειρέψετε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ