Διαγωνισμός: Οι νικητές που κέρδισαν τις φιάλες από το Ούζο Πλωμάρι για το Σαρακοστιανό τους τραπέζι

Όσα χρόνια και αν περάσουν, μας αρέσει να ακολουθούμε τις παραδόσεις. Οι συνταγές περνούν από  γενιά σε γενιά και όλες οι κόρες της οικογένειας, ακολουθούν τα χνάρια των μαμάδων τους. Έτσι, στρώνουμε τα δικά τους τραπεζομάντηλα, υποδεχόμαστε τους γονείς μας ως καλεσμένους πλέον, και με ένα μεγάλο χαμόγελο και ένα ποτήρι Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου τους καλωσορίζουμε στο τραπέζι μας. Γιατί εκείνοι μας έκαναν να αγαπήσουμε τη γεύση του αποστάγματος που έχει ταυτίσει το όνομά του με το εθνικό μας ποτό και μας δένει με κάθε στιγμή παράδοσης.

Γνωρίζοντας λοιπόν, ότι επέλεγαν πάντα το καλύτερο και έδιναν βάση στην ποιότητα, εμείς με τη σειρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο. Το συνειδητοποιούμε κάθε φορά που επιλέγουμε πράγματα όπως το εν λόγω απόσταγμα με τη μακρά ιστορία, με την περίφημη συνταγή του παράγεται αναλλοίωτη από την οικογένεια Καλογιάννη, όπως ακριβώς την οραματίστηκε και τη δημιούργησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης το 1894.

Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό πως ένα ποτηράκι ούζο μπορεί να αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα με τη γεύση και τα αρώματά του, που συμπυκνώνουν την πεμπτουσία της ελληνικής κουλτούρας. Το συνειδητοποιούμε καθώς «τσουγκρίζουμε» διαδικτυακά με τα παιδιά μας ή τους φίλους μας που βρίσκονται στο εξωτερικό και μπορούν να απολαύσουν το πολυταξιδεμένο ούζο, που κυκλοφορεί σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, προωθώντας την ελληνικότητα και την κουλτούρα της Λέσβου.

Με ένα ποτηράκι, προσπαθούμε όλοι να κρατήσουμε τις στιγμές της παράδοσης που έχουμε συνδέσει με τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας και με αγαπημένα μας πρόσωπα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα τραπέζια είναι αφορμές για να βλέπουμε τους αγαπημένους μας. Για αυτό και το ούζο μπορεί πραγματικά να έχει συναισθηματική αξία…

Στο sarakosti.gr, τις προηγούμενες ημέρες, όλοι μπορούσαν να λάβουν μέρος σε έναν μεγάλο διαγωνισμό, για κερδίσουν το αγαπημένο τους προϊόν στο οικογενειακό τραπέζι από το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Με πολλή αγάπη και με σκοπό να απογειώσει τα πιάτα που θα προσφέρετε στους αγαπημένους σας συγγενείς και φίλους, κατόπιν κλήρωσης, δέκα είναι οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού:

Ευαγγελία Σπόυλου

Μαρίνα Γατσούλη

Ιωάννης Στυλίδης

Ακρίβη Μιχέλη

Αναστάσος Γεωργούλης

Ιωάννα Μπουτζούρη

Κατερίνα Κοκκαλα

Κατερίνα Παντελαίου

Ελισάβετ Φόρα

Σοφία Γαβαλα

7Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Tips για εσάς που θα νηστέψετε μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα

Δείτε το ως μια ευκαιρία για αποτοξίνωση, αφού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα καταναλώνετε κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρολάκια λαχανικών (spring rolls) & dip ταχινιού

Αυτά τα ρολάκια λαχανικών με dip ταχίνι είναι ένα από αυτά που ετοιμάζω σε λιγότερο από μισή ώρα και που … εξαφανίζονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χταπόδι ξυδάτο: Η συνταγή για τον πιο εύκολο ουζομεζέ

Πάντα με συνοδεία Ούζου Πλωμαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαρακοστή: Το μενού της 7ης εβδομάδας

Η Mamatsita ετοιμάζει για εσάς το σαρακοστιανό μενού της εβδομάδας! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να... μαγειρέψετε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γραφικότητα και έθιμα σε ένα μοναδικό Πάσχα στις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες θα περάσεις ένα αξέχαστο πασχαλινό γλέντι. Διότι είναι όμορφα, γραφικά και με μοναδικά έθιμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τη νηστεία στην κρεατοφαγία: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Πώς μπορούμε να επανέλθουμε ομαλά στην κατανάλωση των τροφών που είχαμε στερηθεί;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς να προετοιμάσεις το σώμα σου για την Κυριακή του Πάσχα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε, έτσι ώστε να μην είναι απότομη η μετάβαση από τη νηστεία στην ελεύθερη διατροφή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ