7η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Χορταστικά μπουρεκάκια χαλβά!

Χορταστικά μπουρεκάκια χαλβά!

Μία ακόμη νηστίσιμη και λαχταριστή συνταγή που μπορείτε να τολμήσετε με βάση τον χαλβά, είναι τα γεμιστά σαρακοστιανά μπουρεκάκια! Πρόκειται για μία εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, η οποία είμαστε σίγουροι πως θα σας συντροφεύει όχι μόνο την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά ολόκληρο το χρόνο!

Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία, σιγουρευτείτε πως έχετε τα εξής υλικά στην κουζίνα σας:

1 πακέτο φύλλα κρούστας για μπακλαβά

500 gr χαλβά Όλυμπος με γεύση βανίλια

200 gr αμύγδαλα θρυμματισμένα

200 gr κράνμπερις

200 gr σπορέλαιο

ξύσμα από 1 ξινόμηλο

ζάχαρη

κανέλα

ζάχαρη άχνη

Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία για τα νηστίσιμα μπουρεκάκια, θα προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C (η θερμοκρασία είναι ενδεικτική και μπορεί να διαφοροποιείται από φούρνο σε φούρνο).

Ξεκινάτε από τη γέμιση, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τον χαλβά Όλυμπος βανίλια, το μήλο, τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις.

Συνεχίζετε απλώνοντας τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και με δύο κάθετα κοψίματα, μοιράζετε το κάθε ένα σε τρεις λωρίδες. Την πρώτη λωρίδα την αλείφετε με σπορέλαιο, την πασπαλίζετε με ζάχαρη και της βάζετε μία κουταλιά από το μείγμα που δημιουργήσατε προηγουμένως. Πιάνετε τις δύο άκρες του φύλλου και τις τυλίγετε, δημιουργώντας ένα ρολό. Συνεχίζετε κάνοντας το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Όσο η διαδικασία προχωράει, τοποθετείτε τα ρολά σε ένα ταψί, το οποίο έχετε «ντύσει» με αντικολλητικό χαρτί, σε ικανοποιητική απόσταση το ένα από το άλλο. Όταν τελειώσετε από φύλλα και μείγμα και το ταψί σας έχει γεμίσει, ψήνετε τα μπουρεκάκια σας για 20 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Όταν πια είναι έτοιμα και τα ξεφουρνίσετε, τα αφήνεται για λίγο να κρυώσουν, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!