3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σαρακοστιανά pancakes με ταχίνι!

Σαρακοστιανά pancakes με ταχίνι!

Όλοι οι ειδικοί, διατροφολόγοι και γιατροί, επιμένουν πόσο μεγάλη σημασία έχει να μην παραβλέπουμε κανένα από τα αναγκαία γεύματα της ημέρας. Εξίσου μεγάλη σημασία δίνουν φυσικά στο πρωινό, καθώς, το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι αυτό που βάζει «μπρος» το μεταβολισμό μας κάθε μέρα και εκείνο που ως επί το πλείστον καθορίζει πως θα «κινηθεί» διατροφικά το υπόλοιπο της ημέρας. Μπορεί να νομίζετε πως η νηστεία είναι ένας λόγος που το άλλοτε πλούσιο πρωινό σας θα περιοριστεί, όμως, υπάρχουν αρκετές νηστήσιμες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μία από αυτές είναι τα λαχταριστά pancakes με ταχίνι που έχουμε καταγράψει παρακάτω.

Αν θέλετε να τα ετοιμάσετε μόλις ξυπνήσετε το επόμενο πρωί, σιγουρευτείτε αποβραδίς πως έχετε τα παρακάτω υλικά στην κουζίνα σας:

½ φλυτζ. ταχίνι Όλυμπος με μέλι

1 ½ φλυτζ. αλεύρι

1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.σ. μπέικιν σόδα

1 κ.γ. αλάτι

1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)

¾ φλυτζ. γάλα

βούτυρο

μέλι

σιρόπι

μαρμελάδα

φρούτα

Για αρχή θα χρειαστεί να προετοιμάσουμε τη ζύμη για τα pancakes, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λαχταριστό ταχίνι Όλυμπος με μέλι και το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει ελαφρά. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αναμειγνύουμε καλά το μείγμα μας.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τις δύο κουταλιές από βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει καλά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε προσεκτικά λίγο από το αρχικό μας μείγμα στο τηγάνι. Περιμένουμε να φουσκώσει και να ροδίσει η μία πλευρά για να γυρίσουμε το pancake μας από την ανάποδη. Αφαιρούμε κάθε κομμάτι όταν έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και από τις δύο πλευρές.

Για να σερβίρουμε ή να… σερβιριστούμε τα pancakes, τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτοντας ενδιάμεσα τους λίγο βούτυρο και δημιουργώντας μία «στοίβα». Τέλος, γαρνίρουμε το πιάτο μας με φρούτα εποχής, μαρμελάδα, μέλι ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας.