3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Θρεπτικά κουλουράκια με ταχίνι

Θρεπτικά κουλουράκια με ταχίνι

Ψάχνετε ένα λαχταριστό και συνάμα θρεπτικό σνακ να συνοδεύετε τον καφέ σας ή να έχετε μαζί σας στο γραφείο; Τα νηστίσιμα κουλουράκια από ταχίνι είναι το γλύκισμα που χρειάζεστε και μπορεί να το απολαύσει όλη η οικογένεια. Η προετοιμασία τους είναι πολύ εύκολη και είμαστε σίγουροι πως αν τα δοκιμάσετε δεν μπορεί παρά να τα λατρέψετε!

Για να ετοιμάσετε τα πιο θρεπτικά κουλουράκια, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

900 gr αλεύρι

150 gr ταχίνι Όλυμπος με κακάο

350 gr χυμός πορτοκαλιού

200 gr ζάχαρη

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

ξύσμα πορτοκαλιού

σουσάμι (για το πασπάλισμα)

Για αρχή, πριν ακόμη ξεκινήσουμε την προετοιμασία, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (η τιμή της θερμοκρασίας είναι ενδεικτική και ενδεχομένως να διαφοροποιείται από φούρνο σε φούρνο).

Ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το θρεπτικό ταχίνι Όλυμπος με κακάο και τη μισή ποσότητα από το χυμό πορτοκαλιού που έχουμε στύψει.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και περιμένουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα δεύτερο σκεύος, αναμειγνύουμε τον περισσευούμενο χυμό πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα και έπειτα ενώνουμε το μείγμα του πρώτου σκεύους με το δεύτερο.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, μισή ποσότητα από το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη μας, προσθέτουμε σταδιακά λίγη ποσότητα από το αλεύρι, ώστε η ζύμη να γίνει εύπλαστη και μαλακή.

Στη συνέχεια, όταν η ζύμη μας αποκτήσει την επιθυμητή ελαστικότητα, ξεκινάμε να πλάθουμε ένα ένα τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα εμείς θέλουμε, όπως μπαστουνάκια ή πλεξούδες. Κάθε ένα που πλάθουμε, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε «στρώσει» με λαδόκολλα. Αλείφουμε το κάθε κουλουράκι με μαργαρίνη και τέλος τα πασπαλίζουμε όλα με μπόλικο σουσάμι.

Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180°C και 20 με 25 λεπτά αργότερα, τα κουλουράκια μας θα είναι ήδη έτοιμα για σερβίρισμα!