5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Λιγκουίνι με μύδια σε σάλτσα ντομάτας

Λιγκουίνι με μύδια σε σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Ντομάτα κον κασέ
2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 Φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150ml. Λευκό κρασί
1 κιλό Μύδια καθαρισμένα
Ελαιόλαδο
¼ κ.γ. Μπούκοβο
1κ.σ. Θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
½ κιλό Λιγκουίνι
½ μάτσο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

3. Καθαρίζουμε το κέλυφος των μυδιών από το χώμα με το σύρμα της κουζίνας. Τραβάμε προς τα κάτω την τριχούλα που έχει το μύδι στην άκρη του και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

4. Ρίχνουμε στον κάδο του multi τη ντομάτα κον κασέ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία πάστα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

5. Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο, τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα.

6. Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο, τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα.

7. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

8. Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

9. Σερβίρουμε ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.

#tsoulotip: Όποια μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε και δεν τα μαγειρεύουμε δεν είναι καλά.