5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σαρακοστιανό κέικ με πορτοκάλι

Σαρακοστιανό κέικ με πορτοκάλι

 


Αν αναζητάτε μία νηστίσιμη συνταγή που θα χαρίσει… χαμόγελα αυτή τη Σαρακοστή σε μικρούς και μεγάλους, αναμφίβολα η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το πεντανόστιμο κέικ από χαλβά Ολύμπου και πορτοκάλι! Η προετοιμασία του είναι εξαιρετικά απλή, θα σας πάρει ελάχιστη ώρα να το ολοκληρώσετε, ενώ μην παραλείψετε να ζητήσετε τη βοήθεια και των μικρότερων της παρέας.


Για να προετοιμάσετε το κέικ θα χρειαστείτε απαραίτητα τα εξής υλικά:
250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 gr χαλβά Όλυμπος βανίλια
200 gr φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 gr ζάχαρη
100 gr ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα


Για αρχή, τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά τα δύο υλικά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.


Τεμαχίστε το χαλβά Όλυμπος βανίλια σε μικρά κομματάκια και τοποθετήστε τα στο μπολ μαζί με την κανέλα. Συνεχίστε να αναμειγνύετε το μείγμα σας, ενώ ρίχνετε σταδιακά λίγο λίγο αλεύρι.


Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 °C (η θερμοκρασία είναι ενδεικτική και ίσως μπορεί να διαφοροποιείται από φούρνο σε φούρνο). Μεταφέρετε το μείγμα σας σε μία μακρόστενη φόρμα που πρωτίστως έχετε λαδώσει καλά σε όλα της τα τοιχώματα. Τοποθετήστε τη φόρμα στο φούρνο και βγάλτε την έπειτα από μία ώρα. Το πιο νηστίσιμο και λαχταριστό κέικ με πορτοκάλι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!