5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Γιώργος Τσούλης προτείνει: Πουράκια με χαλβά Όλυμπος

Πουράκια με χαλβά Όλυμπος


Τεμάχια: 24
Χρόνος Εκτέλεσης: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Ευκολία: Εύκολη

Υλικά


1 Πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. Χαλβά με κακάο Όλυμπος

150 γρ. Φουντούκια, θρυμματισμένα
1 κ.γ. Κανέλα, τριμμένη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλάτι
Ηλιέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων και το τηγάνισμα
Φουντούκι, θρυμματισμένο, για το πασπάλισμα
Κανέλα, τριμμένη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και θρυμματίζουμε το χαλβά Όλυμπος. Προσθέτουμε μέσα τα φουντούκια, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

2. Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, χωρίς να τα ξεδιπλώσουμε και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι ακριβώς στη μέση.3. Στη συνέχεια ανοίγουμε όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

4. Με ένα πινέλο αλείφουμε με ηλιέλαιο περιμετρικά την επιφάνεια του πρώτου φύλλου.5. Έπειτα τοποθετούμε 30 γρ. από τη γέμιση στο κάτω μέρος του φύλλου, ρολάρουμε περίπου μέχρι τη μέση, κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα, συνεχίζουμε το ρολάρισμα, κλείνουμε το πουράκι και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.6. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα φύλλα.7. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα ηλιέλαιο μέχρι να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Τηγανίζουμε το κάθε πουράκι καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις πάρει χρώμα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πουράκια.

8. Τέλος πασπαλίζουμε με φουντούκι, κανέλα και απολαμβάνουμε.

#tsoulotip: Κάθε πουράκι που τυλίγουμε το τοποθετούμε κάτω από μία βρεγμένη πετσέτα για να μη ξεραθούν τα φύλλα.