5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πεντανόστιμα τρουφάκια χαλβά με καρύδα!

Πεντανόστιμα τρουφάκια χαλβά με καρύδα!

Τα πραγματικά πεντανόστιμα τρουφάκια από χαλβά, είναι η ιδανική επιλογή για να τρατάρετε τους καλεσμένους σας την περίοδο της Σαρακοστής αλλά και για εκείνες τις στιγμές που νιώθετε πως έχετε ανάγκη από κάτι γλυκό. Η συνταγή τους είναι πολύ εύκολη και ελπίζουμε να την επιλέξετε, όχι μόνο για τη νηστεία αλλά όλο το χρόνο, καθώς, τα βασικά της συστατικά που δεν είναι άλλα από το χαλβά και το ταχίνι Ολύμπου, είναι τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Πριν ξεκινήσετε τα… μαγειρέματα, σιγουρευτείτε πως έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας τα εξής υλικά:

350 gr σοκολάτα κουβερτούρα

200 gr θρυμματισμένος χαλβάς Όλυμπος με stevia και σοκολάτα υγείας

100 gr ταχίνι Όλυμπος

1 ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια (ή εναλλακτικά φιστίκια Αιγίνης)

ψιλοκομμένη φλούδα από μισό πορτοκάλι

ινδική καρύδα

 

Ξεκινάτε τοποθετώντας στο μπολ του μίξερ το ταχίνι Όλυμπος, τους ξηρούς καρπούς και 50 gr από την κουβερτούρα που έχετε λιώσει προηγουμένως με τη μέθοδο μπεν μαρί. Ανακατεύετε καλά το μείγμα σας και προσθέτετε το θρυμματισμένο χαλβά Όλυμπος με stevia και σοκολάτα υγείας και το πορτοκάλι.

Συνεχίζετε να αναμειγνύετε το μείγμα, αυτή τη φορά ζυμώνοντάς το με τα χέρια, μέχρι να έχετε μία ζύμη τόσο σφιχτή ώστε να μπορείτε να την πλάσετε σε μπαλάκια.

Αφού δημιουργήσετε τα μπαλάκια, με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας ή ακόμη και με το χέρι, τα βουτάτε στη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα στην ινδική καρύδα.

Τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο και έπειτα όλα μαζί στο ψυγείο. Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσουν, να «σφίξουν» και τα νηστίσιμα τρουφάκια σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!