1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

«Δροσερός» χαλβάς κακάο σε… χωνάκι!



Η Σαρακοστή είναι η μεταβατική περίοδος από το Χειμώνα στην Άνοιξη και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να την υποδεχτείτε από το να τολμήσετε να δημιουργήσετε ένα… σαρακοστιανό σοκολατένιο παγωτό, με βάση το χαλβά. Είναι μία συνταγή αρκετά απλή και οικονομική, που το αποτέλεσμά της θα εκπλήξει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας!

Για να πραγματοποιήσετε τη συνταγή, θα χρειαστείτε απαραίτητα:

200 gr χαλβά κακάο Όλυμπος σε κομματάκια (εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε και χαλβά Ολύμπου με σοκολάτα υγείας και αμύγδαλα)
1 γεμάτο φλιτζάνι γάλα σόγιας
2 κ.σ. καβουρντισμένο χαρουπάλευρο
2-3 κ.σ. κακάο ή επιπλέον χαρουπάλευρο

Για αρχή, θα ζεστάνετε το γάλα σόγιας σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια θα ρίξετε το κακάο και το χαρουπάλευρο. Θα ανακατέψετε μέχρι να διαλυθούν. Έπειτα, θα βάλετε το μείγμα από γάλα μαζί με το χαλβά κακάο Όλυμπος σε ένα multi blender και θα «χτυπήσετε» το μείγμα με μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το τοποθετείτε με ένα σκεύος στην κατάψυξη και το αφήνετε να κρυώσει. Σε περίπτωση που θέλετε η κρέμα σας να αποκτήσει μία πιο αφράτη υφή, κάθε μία ώρα θα βγάζετε το μείγμα από την κατάψυξη και θα το χτυπάτε με το μίξερ. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία 4 με 5 φορές μέχρι να είναι έτοιμο. Σε κάθε περίπτωση, το αναμφίβολα γευστικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα!