1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Φουρνιστά μήλα γεμιστά με χαλβά



Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως το μήλο μπορεί να είναι μία πρόχειρη και γρήγορη λύση, όταν το στομάχι μας… παραπονιέται για κάτι γλυκό. Υπάρχουν αμέτρητες παραδοσιακές -και όχι μόνο- συνταγές με μήλο που αξίζει να δοκιμάστε. Παρακάτω σας προτείνουμε έναν από του πιο αναπάντεχους συνδυασμούς που «παντρεύει» το μήλο με το χαλβά και θα σας κάνει να… γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Για να πραγματοποιήσετε τη συνταγή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε τα εξής υλικά:

250 gr χαλβάς αμύγδαλο Όλυμπος
6 μήλα κόκκινα μεγάλα
1 κ.σ. βούτυρο κανέλα για πασπάλισμα
2 κ.σ. κονιάκ

Ξεκινώντας θα χρειαστεί να προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C (η θερμοκρασία είναι ενδεικτική και μπορεί να διαφέρει από τη μία οικιακή συσκευή στην άλλη). Έπειτα προετοιμάζετε τα υλικά σας κόβοντας το γευστικό χαλβά αμυγδάλου Όλυμπος σε ψιλές φέτες πάχος 1 εκ. και πλένετε καλά ένα- ένα τα μήλα.

«Ανοίγοντας» την κάτω πλευρά του φρούτου, όχι αυτή που είναι το κοτσάνι αλλά αυτή που το ακουμπάμε, αφαιρείτε με προσοχή το εσωτερικό του μήλου, τον «πυρήνα» με τα κουκούτσια. Έπειτα, τεμαχίζετε σε χοντρές ροδέλες το μήλο, τοποθετώντας αναμεσά σε αυτές τις λεπτές φέτες από χαλβά που κόψατε προηγουμένως.

Κόβετε έξι μεσαία προς μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτου και τα βουτυρώνετε καλά. Στο κάθε αλουμινόχαρτο ακουμπάτε και από ένα μήλο το οποίο πασπαλίζετε ελαφρώς με κανέλα και το ραντίζετε με σταγόνες κονιάκ.

Κλείνετε το κάθε μήλο μέσα στο αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε όλα για 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τα τρυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι ή μία οδοντογλυφίδα, ελέγχοντας πόσο χρόνο χρειάζονται μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Στο τέλος, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό γάντι κουζίνας, τα αφαιρείτε με προσοχή από το φούρνο, ξεδιπλώνετε το αλουμινόχαρτο και τα… φουρνιστά μήλα σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!