1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η πιο αφράτη μους χαλβά με αμύγδαλο κανέλα


Ο παραδοσιακός χαλβάς μπορεί να είναι ένα γλυκό που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε «σκέτο», υπάρχουν ωστόσο αρκετές εύκολες συνταγές που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε χρησιμοποιώντας τον ως βασικό υλικό. Μία από αυτές, πιθανότατα και η πιο εύκολη, είναι η κλασική πλέον «μους χαλβά με κανέλα», που περιγράφουμε παρακάτω. Η προετοιμασία της μους δεν κρατάει παραπάνω από 30 λεπτά. Είναι ένα πανεύκολο γλυκό που αναμφίβολα θα λατρέψετε και θα δώσει μία ιδιαίτερη «γλυκιά» νότα στη Σαρακοστή σας!

Για να ετοιμάσετε την πιο λαχταριστή μους χαλβά, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

250 gr χαλβάς αμύγδαλο Όλυμπος
300 gr φυτική κρέμα
4 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. σκόνη κανέλα
50 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα


Ξεκινάτε χτυπώντας τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη και «σφίξει» καλά, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο mixer. Στη συνέχεια, θρυμματίζετε το χαλβά αμύγδαλο Όλυμπος και μαζί με το ταχίνι και την κανέλα τα τοποθετείτε σε ένα multi blender και τα πολτοποιείτε. Όταν το μείγμα σας ομογενοποιηθεί, ρίχνετε την κρέμα σε ένα μπολ μαζί με το μείγμα του χαλβά. Χρησιμοποιώντας ένα μαρίζ, αναδεύεται καλά το περιεχόμενο μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τέλος, μοιράζετε το τελικό μείγμα σε μικρά μπολ, πασπαλίζοντας από πάνω ελαφρά με την κανέλα που σας έχει απομείνει και επαναλαμβάνετε με το τριμμένο αμύγδαλο. Τοποθετείτε στο ψυγείο τα μπολ για να κρυώσει το μείγμα και λίγο αργότερα η λαχταριστή μους σας θα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.