4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Mamatsita μαγειρεύει καλαμαράκια με ρύζι!

Η Mamatsita μαγειρεύει καλαμαράκια με ρύζι!


Τα καλαμαράκια με ρύζι είναι από τις αγαπημένες μου νηστίσιμες συνταγές. Μου προέκυψε μια μέρα που είχα μεγάλη όρεξη για καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, αλλά δεν είχα και πολύ χρόνο στη διάθεσή μου. Σκέφτηκα λοιπόν, να βάλω όλα τα υλικά της γέμισης μαζί με τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα να μαγειρευτούν.


Το αποτέλεσμα με δικαίωσε γιατί σε λιγότερο από μισή ώρα είχα έτοιμο ένα φαγάκι, πεντανόστιμο και μοσχοβολιστό. Το μυστικό επιτυχίας της συνταγής, είναι στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Άλτις Παραδοσιακό, γιατί κλείνει μέσα του τα αρώματα της ελληνικής φύσης – φρεσκοκομμένη ελιά, χαμομήλι, φασκόμηλο και ματζουράνα!
Το χρησιμοποιώ στο μαγείρεμα αλλά το προσθέτω και ωμό στο πιάτο λίγο πριν το σερβίρισμα.
Το προτιμώ γιατί έχει ισορροπημένη ένταση και αναδεικνύει όλα τα υπόλοιπα υλικά!


Το Άλτις μας φέρνει στο τραπέζι ό,τι πιο καλό προσφέρει η φύση!

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια
350 γρ ρύζι τύπου καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ γλ πελτέ ντομάτας
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι
¼ κούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
2 κούπες χλιαρό νερό
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και τα σοτάρω για ένα λεπτό σε μια φαρδιά κατσαρόλα, στην οποία έχω προσθέσει τη μισή ποσότητα από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό.
Στη συνέχεια προσθέτω τα καλαμαράκια, το ρύζι, τον πελτέ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω απαλά.
Σβήνω με το κρασί, αλατοπιπερώνω, προσθέτω το χλιαρό νερό, σκεπάζω και σιγοβράζω για 20 περίπου λεπτά.
Ελέγχω και προσθέτω νερό, αν χρειαστεί (πάντα χλιαρό για να μην κόψει η βράση).
Πέντε λεπτά πριν σβήσω τη φωτιά προσθέτω τα μυρωδικά και το υπόλοιπο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό.
Ανακατεύω απαλά και σερβίρω προσθέτοντας λίγες σταγόνες από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Μπες στο ανανεωμένο www.altis.com.gr και βρες αμέτρητες λαχταριστές συνταγές!