4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ταμπουλέ με λαχανικά, αρωματισμένο με δυόσμο σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Ταμπουλέ με λαχανικά, αρωματισμένο με δυόσμο σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Xρόνος Μαγειρέματος: -
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Πιάτα: 4-6 άτομα

Υλικά:
200 γρ. πλιγούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 γρ. ψημένη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
8-10 μικρά τοματίνια τσέρι κομμένα στα δύο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
70 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Χυμός και το ξύσμα από ½ μέτριο πορτοκάλι
Χυμός και το ξύσμα από 2 λεμόνια
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 400 γρ. ζεστό νερό και το χυμό ενός λεμονιού.

Κατόπιν μεταφέρουμε το πλιγούρι σε μεγάλο μπώλ, προσθέτουμε τα λαχανίκα, το χυμό των εσπεριδοειδών, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Μαρινάρουμε το ταμπουλέ για μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Tips:

Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.