4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ρεβυθάδα Σίφνου

Ρεβυθάδα Σίφνου


Χρόνος Προετοιμασίας: 8 ώρες
Xρόνος Μαγειρέματος: 5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Πιάτα: 6-8

Υλικά
800 γρ. ρεβύθια
5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
200 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
2 λεμόνια

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Την επομένη ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε είτε σε πήλινη γάστρα ή σε κανονική αρκεί να έχει καπάκι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι.
Προσθέτουμε τόσο νερό (ελαφρά χλιαρό) ώστε να σκεπαστούν τα ρεβύθια ελάχιστα και τα βάζουμε τα ρεβύθια να ψηθούν για 5 ώρες στους 160ο C.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε με το χυμό από τα λεμόνια και σερβίρουμε.


Tips:
- Η ρεβυθάδα της Σίφνου ψήνεται στο Σιφναϊικο πήλινο τσουκάλι εμείς χρησιμοποιούμε όποια γάστρα έχουμε, αν θέλουμε κλείνουμε ερμητικά το καπάκι με ζυμάρι όπως κάνουν και οι Σιφνιοί.
- Για να έχει τέλεια επιτυχία η ρεβυθάδα η γάστρα δεν πρέπει αν είναι μεγάλη και ν΄απλώσουν τα ρεβύθια.