7η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ανοιξιάτικη αβγοσαλάτα με κάπαρη για να εμπλουτίσουμε το πασχαλινό τραπέζι

Όλοι γνωρίζουμε πως το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα είμαι μία απολαυστική «ιεροτελεστία» που ξεκινά από νωρίς, όταν η παρέα βρίσκεται συγκεντρωμένη πλάι στη σούβλα και τελειώνει αργά το βράδυ, με τους προσκεκλημένους να τσιμπολογάνε χορτάτοι, τα εδέσματα που έχουν απομείνει στις πιατέλες και τσουγκρίζοντας ανά στιγμές τα ποτήρια τους.

Ακριβώς για αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκτός από τα κρεατικά που είναι οι «πρωταγωνιστές» στο πασχαλινό γεύμα, τα ορεκτικά και οι μεζέδες έχουν εξίσου μεγάλη σημασία για το πασχαλινό τραπέζι, καθώς είναι τα ελαφριά πιάτα που μας συντροφεύουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε κρύες συνταγές που η γεύση και η ποιότητά τους δεν αλλοιώνεται γρήγορα και οι οποίες μπορούν να φαγωθούν εξίσου ευχάριστα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μία από αυτές είναι και η ανοιξιάτικη αβγοσαλάτα με κάπαρη, ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που αξίζει σίγουρα μία θέση στο εορταστικό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Ανοιξιάτικη αβγοσαλάτα με «πλούσιο» άρωμα κάπαρης

Για να πραγματοποιήσουμε την αβγοσαλάτα θα χρειαστούμε στον πάγκο της κουζίνας μας τα εξής υλικά:

-12 αβγά βραστά

-1 βαζάκι κάπαρη

-280γρ. μαγιονέζα

-4 κ.σ. γιαούρτι

-3 κ.σ. κέτσαπ

-3 κ.σ. μουστάρδα

-αλάτι

-πιπέρι

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή, βάζοντας σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ και ανακατεύοντας καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα ενιαίο μείγμα. Έπειτα, θα κόψουμε τα βραστά αβγά σε τέταρτα και θα τα βάλουμε σε ένα δεύτερο μπολ μαζί με την κάπαρη, την οποία προηγουμένως θα έχουμε στραγγίξει από το νερό που είχε μέσα το βάζο. Θα προσθέσουμε στο μπολ με τα αβγά μπόλικο αλατοπίπερο και θα τα ανακατέψουμε καλά.

Στη συνέχεια, θα ρίξουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπολ στο δεύτερο μπολ με τα αβγά και θα τα ανακατέψουμε καλά, ώστε η σάλτσα να καλύψει επαρκώς τα κομμάτια. Στη συνέχεια, θα βάλουμε τη σαλάτα μέσα στο ψυγείο και θα περιμένουμε μία ώρα μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Τέλος, όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, μπορούμε να γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με λίγη επιπλέον κάπαρη, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως η παραπάνω συνταγή είναι καθαρά ενδεικτική και σκοπό έχει να μας εμπνεύσει να συνθέσουμε ένα δικό μας πρωτότυπο πιάτο για το πασχαλινό τραπέζι, το οποίο θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις γεύσεις και τα γούστα μας. Πραγματοποιώντας μικρές προσθήκες και αφαιρέσεις στη λίστα των υλικών, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο και νόστιμο ορεκτικό, που θα προκαλέσει γευστικές «εκρήξεις» απόλαυσης στους ουρανίσκους μας!