7η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μαγειρίτσα κοτόπουλο

Μια «εναλλακτική» συνταγή για μαγειρίτσα με κοτόπουλο και μανιτάρια, είναι η ιδανική πρόταση για το βράδυ της Ανάστασης για όσους δεν δηλώνουν λάτρεις της κλασσικής παραδοσιακής συνταγής.

Η συνταγή που σου προτείνουμε εξάλλου θα σου αποδείξει πως, αν είχες στο μυαλό σου τη μαγειρίτσα ως πολύπλοκο και δύσκολο πιάτο, ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη.

Ετοίμασε αυτή την πανεύκολη, γευστικότατη βερσιόν και απόλαυσε την μαζί με τους αγαπημένους σου, στο τραπέζι του Αναστάσιμου δείπνου, παρέα με την παγωμένη σας Βίκος Cola Zero Sugar.

Καλό Πάσχα σε όλους!

Εναλλακτική μαγειρίτσα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά

¼ κούπας ελαιόλαδο

1 κιλό στήθος κοτόπουλο σε μπουκίτσες

αλάτι – πιπέρι

1 κ. γλ. κάρι

1/2 κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

70 ml λευκό ξηρό κρασί

1 φύλλο δάφνη

4-5 μαρούλια χοντροκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

για το αυγολέμονο

2 αυγά

χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τους προσθέτω το κάρι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τις μπουκίτσες κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Στη συνέχεια τις μεταφέρω σε ένα βαθύ πιάτο το οποίο και σκεπάζω.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρω τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και τα μεταφέρω επίσης σε πιάτο.

Συμπληρώνω ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρω εκεί το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Βάζω και πάλι πίσω στο σκεύος κοτόπουλο και μανιτάρια και σβήνω με το κρασί.

Προσθέτω αλάτι – πιπέρι και τη δάφνη και συμπληρώνω με ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστεί με αυτό το φαγητό. Σκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτω στο φαγητό τα μαρούλια, από πάνω τους τον άνηθο και τα ραντίζω με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σκεπάζω την κατσαρόλα κι αφήνω να μαλακώσουν τα μαρούλια για 10 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια ξεσκεπάζω, ανακατεύω απαλά το φαγητό με μια κουτάλα και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.

Το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι έτσι ώστε να υποδεχθεί το αυγολέμονο.

Αν το φαγητό δεν έχει πολλά υγρά, συμπληρώνω με ζεστό νερό.

Στο μεταξύ ετοιμάζω το αυγολέμονο.

Χωρίζω το ασπράδι από τον κρόκο και με το μίξερ χειρός χτυπάω το ασπράδι σε μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέτω στη συνέχεια τον κρόκο και συνεχίζω με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτω 2-3 κουταλιές από την σάλτσα του φαγητού, η οποία πρέπει να είναι ζεστή αλλά όχι καυτή γιατί θα κόψει το αυγολέμονο, στον χυμό λεμονιού και ανακατεύω απαλά.

Ξεκινώ να προσθέτω σιγά σιγά το λεμόνι στα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτω το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινώ απαλά την κατσαρόλα.

Η εναλλακτική μας μαγειρίτσα είναι έτοιμη.

 

Tip

Αν θέλεις να κρατήσεις τη μαγειρίτσα χορτοφαγική δεν έχεις παρά να παραλείψεις το κοτόπουλο και να συμπληρώσεις με περισσότερα μανιτάρια. Εκτός από τα λευκά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μανιτάρια πορτομπέλο, πλευρώτους ή και αποξηραμένα, αφού τα μαλακώσεις πρώτα για λίγα λεπτά σε ένα ποτηράκι με νερό. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις αυτό το νερό στο φαγητό, καθώς περιέχει αρκετή από τη νοστιμιά των μανιταριών.