4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αρακάς λαδερός

Σαρακοστή δίχως αρακά, δεν γίνεται! Ας ετοιμάσουμε, λοιπόν, αυτό το πανεύκολο και τόσο νόστιμο φαγάκι με τον πιο γευστικό τρόπο. Προσθέτουμε πατατούλες και καροτάκια μαζί με τον αρακά, κάνοντας το έτσι το πιάτο μας πιο θελκτικό για τα παιδιά και απολαμβάνουμε οικογενειακώς ένα υγιεινό, θρεπτικό  πιάτο, γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Ιδανικό και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, αλλά και για vegans, καθώς δεν περιέχει προϊόντα ζωικής προέλευσης. Βάζουμε δίπλα στο πιάτο μας τη νέα Βίκος Cola Zero με Μηδέν Ζάχαρη κι έχουμε ένα απλό, νόστιμο και υγιεινό, σαρακοστιανό γεύμα που αρέσει σε όλους!

Υλικά
500 γρ. αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι - πιπέρι
200 γρ. χυμό ντομάτας
700 ml χλιαρό νερό
3- 4  κ.σ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκεί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε με τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά.
Τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό, να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε προσθέτοντας τον χυμό ντομάτας και το χλιαρό νερό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 25 – 30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το φαγητό να δέσει την σαλτσούλα του.
Σβήνουμε την φωτιά και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον άνηθο.

Tip
Η προσθήκη ελαιόλαδου και άνηθου στο τέλος του μαγειρέματος δίνει ακόμα περισσότερη γεύση και άρωμα στο φαγητό.