6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αφράτοι κρεμμυδοκεφτέδες «απογειώνουν» το τραπέζι μας

Ένας από τους λόγους που ανυπομονούμε κάθε χρόνο για την έλευση της Σαρακοστής, είναι το γεγονός πως μας δίνει τη δυνατότητα να εξελίξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες, γνωρίζοντας όλο και περισσότερες νέες νηστίσιμες συνταγές, οι οποίες «απογειώνουν» γευστικά το οικογενειακό τραπέζι. Ακριβώς επειδή οι επιλογές μας είναι κάπως περιορισμένες, στο χέρι μας είναι να ανακαλύψουμε τους τρόπους παρασκευής που θα μας ξανά συστήσουν τα υλικά που γνωρίζουμε ήδη και με τα οποία θα δημιουργήσουμε λαχταριστά εδέσματα που θα ξετρελάνουν τα μικρότερα αλλά και τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας.

Ένα από αυτά τα πιάτα είναι και οι παραδοσιακοί κρεμμυδοκεφτέδες με άρωμα δυόσμου, ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι για τα απογεύματα που απολαμβάνουμε κάτι γευστικό και πεντανόστιμο, αλλά και μία εξαιρετική λύση της τελευταίας στιγμής, για τις φορές που δεν έχουμε μπόλικο ελεύθερο χρόνο, ώστε να τον αφιερώσουμε στην κουζίνα μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εάν τους δοκιμάσετε, θα γίνουν ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα και θα θέλετε να τους απολαμβάνετε, όχι μόνο την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά όλο τον χρόνο!

Αφράτοι κρεμμυδοκεφτέδες με άρωμα δυόσμου

Η παραδοσιακή συνταγή για κρεμμυδοκεφτέδες προέρχεται από τη Σαντορίνη και η διαδικασία για να την πραγματοποιήσουμε είναι εύκολη, γρήγορη και απλή. Πρώτα όμως, χρειάζεται να επιβεβαιώσουμε πως έχουμε όλα τα απαραίτητα υλικά στην κουζίνας μας, τα οποία αναγράφονται στη λίστα που ακολουθεί:

-500 γρ. κρεμμύδια

-500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

-1 ματσάκι δυόσμο

-1 κ.γ. αλάτι

-1 κ.γ. πιπέρι

-ελαιόλαδο

Για αρχή, θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας προετοιμάζοντας τα υλικά. Θα κόψουμε τα κρεμμύδια στη μέση, θα τα τρίψουμε καλά χρησιμοποιώντας τον τρίφτη και έπειτα, θα ψιλοκόψουμε τον δυόσμο και θα προσθέσουμε τα τρίμματα σε ένα μεγάλο μπολ. Στο ίδιο μπολ θα ρίξουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και θα προσθέσουμε όσο νερό χρειάζεται, για να μετατραπεί το μείγμα σε έναν παχύρευστο, χυλό. Στη συνέχεια, θα ρίξουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και θα περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί επαρκώς.

Έπειτα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, θα ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι κουταλιά-κουταλιά, περιμένοντας οι κρεμμυδοκεφτέδες να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές, αποκτώντας ένα λαχταριστό χρυσαφένιο χρώμα. Όταν θα είναι έτοιμοι, θα τους βγάλουμε με προσοχή από το τηγάνι και θα τους τοποθετήσουμε σε μία πιατέλα, την οποία θα έχουμε ντύσει με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι από τους κρεμμυδοκεφτέδες.

Τέλος, εάν θέλουμε να εμπλουτίσουμε γευστικά το πιάτο μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο πάνω από τους κρεμμυδοκεφτέδες ως γαρνιτούρα! Καλή μας απόλαυση!