6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Φτιάχνουμε νηστίσιμα τρουφάκια σε λιγότερο από δέκα λεπτά

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οποιαδήποτε συνταγή περιλαμβάνει στη λίστα των υλικών της σοκολάτα, αυτόματα αποκτά μία... ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα γλυκά που ξεχωρίζουμε και αγαπάμε λίγο περισσότερο από κάποια άλλα και μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται σίγουρα τα τρουφάκια σοκολάτας, οι λαχταριστές γευστικές μπουκίτσες που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο απολαυστική την κάθε μας στιγμή.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Όταν υπάρχει μία γεμάτη πιατέλα από τρουφάκια στο ψυγείο ή το τραπέζι μας, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και να φάει μόνο ένα. Ωστόσο, για εμάς που θέλουμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας γλυκό όλο τον χρόνο, ακόμη και την περίοδο της Σαρακοστής που νηστεύουμε, υπάρχει μία γρήγορη και εύκολη συνταγή που δεν περιέχει γάλα, αλλά παραμένει εξίσου απολαυστική με την κλασική συνταγή για τρουφάκια που ήδη γνωρίζουμε.

Συγκεντρώνοντας στον πάγκο της κουζίνας, τα υλικά που υπάρχουν στην παρακάτω λίστα και ακολουθώντας βήμα-βήμα τις οδηγίες, μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά, θα μπορούμε να γευτούμε αυτή τη μικρή σοκολατένια απόλαυση που προκαλεί αναπάντεχες «εκρήξεις» γεύσεων στους ουρανίσκους μας!

Νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια με τρίμμα καρύδας

Για να πραγματοποιήσουμε τη συνταγή για σαρακοστιανά σοκολατένια τρουφάκια, θα χρειαστούμε ένα ταψί ή μία πιατέλα, ένα μεγάλο μπολ, ένα ποτήρι για το νερό και δύο πιάτα. Τα υλικά που περιλαμβάνει η συνταγή είναι τα εξής:

-100γρ. κακάο

-200γρ. ζάχαρη

-200γρ. τρίμα φρυγανιάς

-200γρ. καρύδι

-1 φλιτζ. κονιάκ (προαιρετικό)

-τρούφα από κουβερτούρα

- νερό

- καρύδα τριμμένη

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή το κακάο, τη ζάχαρη, το τρίμμα φρυγανιάς και τα καρύδια. Εάν έχουμε στο σπίτι φρυγανιές, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσουμε τρίμμα, αλλά να σπάσουμε αυτές που έχουμε και να τις προσθέσουμε στη συνταγή. Επιπλέον, η ποσότητα ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσουμε, εξαρτάται από το πόσο γλυκά θέλουμε να είναι τα τρουφάκια μας.

Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε στο μπολ το νερό σιγά σιγά, μέχρι το περιεχόμενο να μετατραπεί σε μία σφιχτή, εύπλαστη ζύμη. Σε περίπτωση που πέσει περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται η συνταγή, μπορούμε να ρίξουμε λίγη επιπλέον φρυγανιά ή κακάο, ώστε να γίνει πιο παχύρευστο το μείγμα μας. Έπειτα, θα ρίξουμε το κονιάκ και θα συνεχίσουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια. Όταν η ζύμη θα είναι έτοιμη, μπορούμε πλέον να δώσουμε σχήμα στα γλυκά μας.

Θα κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και με τα χέρια μας θα τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Όταν θα ετοιμάζουμε κάθε μπαλίτσα, θα την περνάμε πρώτα από το πιάτο στο οποίο θα έχουμε ρίξει την τρούφα, μετά από το πιάτο που θα έχουμε βάλει την καρύδα και έπειτα, θα τοποθετούμε τη κάθε μπαλίτσα σε ένα ταψί ή μία πιατέλα που θα έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Τέλος, θα βάλουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες, ώστε να σφίξουν καλά και έπειτα μπορούμε να τα απολαύσουμε!

Κλείνοντας, σε περίπτωση που δεν μας αρέσει η καρύδα και θέλουμε μία άλλη γευστική εναλλακτική, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με σκόνη κακάο, τριμμένο φιστίκι, αμύγδαλο ή μπισκότο.