6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ζουμερές πατάτες φούρνου με μουστάρδα και άρωμα μυρωδικών

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό που διαχωρίζει ένα άκρως γιορτινό πασχαλινό γεύμα, από ένα συμβατικό τραπέζι για την Κυριακή του Πάσχα; Να ξέρεις πως η διαφορά δεν «κρύβεται» μόνο στην ποιότητα και την ποσότητα των εδεσμάτων, αλλά στις επιλογές που προσφέρουμε στους παρευρισκόμενους. Γιατί, για να κριθεί ένα εορταστικό τραπέζι ως πετυχημένο, δεν αρκεί να έχουμε μόνο τις κλασικές, διαχρονικές επιλογές που επιβάλει η μέρα στα πιάτα μας, αλλά να επενδύσουμε σε κάτι γνώριμο και συνάμα διαφορετικό, δηλαδή να τολμήσουμε μικρές μετατροπές σε αγαπημένες συνταγές, δημιουργώντας ένα γευστικό «twist» που θα εκπλήξει ευχάριστα τους προσκεκλημένους μας.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει μία σύγχρονη συνταγή για πατάτες φούρνου… λουκούμι, ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό που θα «απογειώσει» γευστικά το γιορτινό τραπέζι μας!

Ζουμερές πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μυρωδικά

Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μυρωδικά, θα χρειαστούμε στον πάγκο της κουζίνας μας τα εξής υλικά:

-1 κιλό baby πατάτες

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 σκελίδα σκόρδο

-θυμάρι

-δενδρολίβανο

-50 γρ. βούτυρο

-2 κ.σ. μουστάρδα

-2 κ.σ. μέλι

-2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

-αλάτι

-πιπέρι

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας, προετοιμάζοντας τις πατάτες. Αφού τις πλύνουμε πολύ καλά, τις καθαρίσουμε και κάνουμε μία χαρακιά στην επιφάνεια της κάθε μίας, θα τις βάλουμε σε μία κατσαρόλα και θα προσθέσουμε αρκετό νερό, ώστε να καλυφθούν εντελώς οι πατάτες. Θα βάλουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και θα αφήσουμε τις πατάτες να βράσουν. Από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να κοχλάζει, θα περιμένουμε 10 λεπτά και έπειτα, θα σουρώσουμε τις πατάτες μας.

Στη συνέχεια, θα πάρουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ένα ταψί, θα ρίξουμε λίγο λάδι ή βούτυρο και θα αλείψουμε με αυτό τις επιφάνειες του, μετά θα τοποθετήσουμε μέσα στο σκεύος τις πατάτες. Θα προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 200 °C. Θα πολτοποιήσουμε το σκόρδο και θα το ρίξουμε σε μία κούπα μαζί με το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το μέλι, τη μουστάρδα, την πάπρικα, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και θα ανακατέψουμε καλά τα υλικά μας.

Αφού περιχύσουμε με το μείγμα τις πατάτες, θα τις ανακατέψουμε σχολαστικά με τα χέρια, ώστε το μείγμα να τις καλύψεις όλες. Τέλος, θα ψήσουμε τις πατάτες για 25 με 30 λεπτά, επιλέγοντας την ένδειξη «αέρας». Όταν τις ξεφουρνίσουμε, θα περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσουν, για να τις απολαύσουμε.

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως η λίστα των υλικών μπορεί πάντα να τροποποιηθεί σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Προσθέτοντας και αφαιρώντας υλικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα που θα εκπλήξει ευχάριστα ακόμη και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη!