Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού με χαλβά με κακάο

Η πάστα φλώρα είναι από τα γλυκά που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο σπίτι μας.
Η ζύμη της είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα πιτσιρίκια μου, τα οποία σπεύδουν να την δοκιμάσουν πολύ πριν την απλώσω στην ταρτιέρα. Πώς κάνουμε με τον χυλό του κέικ που περισσεύει στο μπολ και βουτάμε τα δαχτυλάκια μέσα και το καθαρίζουμε απ’ άκρη σε άκρη;
Αυτό ακριβώς και με την πάστα φλώρα.

Κι αφού η ζύμη της μας είναι τόσο αγαπητή, πολλές φορές την κάνω και μπισκότα (την συνταγή μπορείς να την δεις εδώ) κι άλλες φορές, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Σαρακοστής (καλή ώρα), την κάνω μια υπέροχη σοκολατένια τάρτα φουντουκιού με Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο.

Η ζύμη της τάρτας αυτής, όπως σου είπα, είναι η ζύμη της νηστίσιμης Πάστα Φλώρα, τη συνταγή της οποίας μπορεί να βρεις με ένα απλό κλικ εδώ.

Στην ζύμη προσθέτω και 2 κ.σ. αλεσμένα φουντούκια

Ξεκινώ λοιπόν, ετοιμάζω τη ζύμη, την απλώνω στην καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα μου , την σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, καλύπτω την επιφάνεια του με ρεβίθια (ή φασόλια) και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Τα ρεβίθια λειτουργούν σαν ένα βάρος που δεν θα επιτρέψει στην ζύμη να φουσκώσει.

Πρέπει όμως να σου πω, πως αν παρ’ όλα αυτά η ζύμη φουσκώσει σε ένα τουλάχιστον σημείο και ανασηκωθεί, μην την φοβηθείς.
Άνοιξε το φούρνο και με μια σπάτουλα χτύπησε την ελαφρά για να ξανακάτσει.

Μόλις η βάση λοιπόν της τάρτας ψηθεί και είναι έτοιμη, τότε την αφήνω να κρυώσει καλά.

Πρέπει να κρυώσει καλά, γιατί όταν θα την περιχύσω με την γέμιση, δεν θέλω το μίγμα να περάσει στην ζύμη. Αυτό θα την κάνει να χάσει από την τραγανότητα της.

Για τη γέμιση χρησιμοποιώ:

Υλικά
200 γρ  κουβερτούρα
70 γρ μαργαρίνη
1 κ σ μέλι
150 γρ  Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο

για τη γαρνιτούρα
50 γρ Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο
2 κ σ χοντροκομμένα φουντούκια

Δες πώς γίνεται η γέμιση για τη Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού με χαλβά κακάο!


Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη.
Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτω το μέλι και τον Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο κι ανακατεύω καλά.
Ο Μακεδονικός Χαλβάς με Κακάο θα λιώσει και το μίγμα θα ομογενοποιηθεί.
Το απλώνω πάνω από την βάση της τάρτας και στη συνέχεια γαρνίρω με τα 50 γρ Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο και τις 2 κ σ χοντροκομμένα φουντούκια.

Αυτό ήταν!
Η σοκολατένια τάρτα φουντουκιού με Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο είναι έτοιμη!!!

Με αγάπη
Mamatsita

Πηγή: Mamatsita.com

4Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σαρακοστή: Τρεις προορισμοί για οικογενειακές αποδράσεις

Οι κοντινοί προορισμοί με το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη δυνατή λύση για να περάσουν όλοι καλά, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 διατροφικά λάθη που κάνουμε τη Σαρακοστή

Ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια αυτήν την περίοδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εναλλακτικές συνταγές για το σαρακοστιανό τραπέζι

Υπάρχουν πολλές πρωτότυπες λύσεις, προκειμένου να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Βάλε φαντασία, σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνα το μαγείρεμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπάρχουν κανόνες για να απολαύσουμε το ούζο ακόμη περισσότερο;

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαρακοστή: Το μενού της 4ης εβδομάδας

Η Mamatsita ετοιμάζει για εσάς το σαρακοστιανό μενού της εβδομάδας! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να... μαγειρέψετε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παιδιά και νηστεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το θέμα της νηστείας όσον αφορά στα παιδιά προβληματίζει κάθε χρόνο πολλούς γονείς. Πρέπει να νηστεύουν τα παιδιά;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ