Τι εννοείς έφαγες μπέργκερ στη Σαρακοστή;

Δεν θα πούμε ψέματα. Στo Ratpack αγαπάμε το μπέργκερ στην αυθεντική μορφή που το έχουμε γνωρίσει. Αλλά άπαξ και έχεις αποφασίσει να νηστέψεις, ο κιμάς σου τα κάνει μαντάρα.
Να, όμως, που οι Eaters είχαν τη λύση. Μας μάζεψαν, μας φόρεσαν ποδιές και απέδειξαν ότι υπάρχουν εναλλακτικές και γευστικές λύσεις, ακόμη και για τα παρεάκια που έχουν συνηθίσει να παίζουν videogames παρέα με μπεργκεράκι.


Χρήστος Κάβουρας και Κώστας Χρήστου έκαναν ντου πεινασμένοι, αλλά ανακάλυψαν τη μοναδική υπεροχή της σως από Μακεδονικό Ταχίνι. Και σας μιλάμε τίμια: ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΨΙΧΟΥΛΟ.


Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:


Λιγουρεύτηκες; Έχουμε τη συνταγή!


Veggie burger με σώς από ταχίνι (για 6 μερίδες)

Για τα burgers
• 4 μεσαίες πατάτες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 καρότα
• 500 γρ μανιτάρια φιλέτα πλευρώτους
• ένα ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι & πιπέρι
• 1/4 κ.γ. κύμινο
• τριμμένη φρυγανιά (όση χρειαστεί)
• ψωμάκια χάμπουργκερ
• φύλλα σαλάτας

Για τη σως από ταχίνι
• 1/2 κούπα Μακεδονικό Ταχίνι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι χοντρό
• 2 κ.σ ελαιόλαδο
• 1/4 κούπας χυμός λεμονιού
• 1/4 κ/γ κύμινο
• 1/4 κούπας νερό


Εκτέλεση:

1. Βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
2. Συγχρόνως σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ψήστε τα μανιτάρια και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα.
3. Στραγγίζετε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
4. Βάζετε στο μούλτι τις πατάτες, τα καρότα και τα μανιτάρια μαζί με το κύμινο, τον δυόσμο και το μαϊντανό μέχρι να λιώσουν καλά.
5. Αδειάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα κρεμμύδια και λίγη τριμμένη φρυγανιά (τόση ώστε το μίγμα σας να σφίξει και να μπορείτε να το πλάσετε).
6. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, πλάθετε προσεκτικά τα μπιφτέκια και τα περνάτε πάλι από τη φρυγανιά.
7. Βάζετε τα μπιφτέκια λαχανικών σε ταψί το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
8. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σως από ταχίνι:
- Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με το χοντρό αλάτι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Μακεδονικό Ταχίνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το κύμινο, το νερό και τον πολτό σκόρδου, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
9. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε φύλλα σαλάτας, το μπιφτέκια μας, απλώνουμε με τη σως από ταχίνι και κλείνουμε.

 

5Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Διαγωνισμός: Οι νικητές που κέρδισαν προϊόντα από το Μακεδονικό Ταχίνι και τον Μακεδονικό Χαλβά

Δείτε τα ονόματα των νικητών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα superfoods της Σαρακοστής

Η περίοδος της Σαρακοστής, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να εντάξεις τις υπερ-τροφές στη ζωή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 τρόποι να μαγειρέψεις τα όσπρια

Φέτος, ακόμη ένας λόγος για να νηστέψεις και να αποτοξινωθείς, είναι οι πολλές διαφορετικές συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις στην κουζίνα σου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς να προσφέρεις στο σώμα σου την πρωτεΐνη που χρειάζεται

Νηστεύετε ήδη από όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης ή απλώς θα σταματήσετε να τρώτε κρέας την Μεγάλη εβδομάδα;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τρία αγαπημένα πιάτα για την Σαρακοστή

Η αποτοξίνωση από τις ζωικές προέλευσης τροφές, όχι μόνο βοηθούν τον οργανισμό μας αλλά και μας κάνει να εκτιμούμε όλο και περισσότερο τις συνταγές με θαλασσινά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαρακοστή: Το μενού της 5ης εβδομάδας

Η Mamatsita ετοιμάζει για εσάς το σαρακοστιανό μενού της εβδομάδας! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να... μαγειρέψετε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ